Massage en kanker


Steeds vaker hoor ik van mensen in mijn omgeving dat ze de diagnose kanker krijgen.

Bij alle opleidingen c.q. cursussen die ik gevolgd heb, kreeg ik het advies om mensen met kanker niet te masseren.
Totdat ik in contact kwam met Stichting voor jou. Deze stichting is opgericht door iemand die zelf kanker heeft gehad en tijdens behandelingen in het ziekenhuis zich vaak heeft laten masseren, met positief effect.

Massage heeft mensen met kanker juist veel te bieden. Uit onderzoek is gebleken dat massage een duidelijk effect heeft op pijn en angst. Het heeft een positieve invloed op vermoeidheid en soms ook op misselijkheid.
De stichting zet zich dan ook in om mensen die professioneel bezig zijn met massage, een opleiding te geven, zodat zij de juiste kennis hebben over kanker, de behandelingen ervan en de bijwerkingen die er kunnen optreden. Waardoor zij veilig kunnen masseren.

De stichting heeft nauwe contacten met ziekenhuizen in het westen van het land, waar zij dan ook mensen met kanker gaan masseren. Ook hebben zij een cursus ontwikkeld voor mensen die graag een familielid, vriend of iemand anders uit hun omgeving willen masseren maar hier niet professioneel voor zijn opgeleid. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om op een speciale manier te kunnen “zijn” voor die ander die het moeilijk heeft. Tijdens het masseren van een familielid heb ik mogen ervaren, hoe bijzonder dit is. Het zijn momenten om te koesteren! Samen met mijn collega’s verzorg ik hiervoor ook cursussen.

In mijn praktijk ben ik mensen met kanker aan het masseren. Ook ik krijg te horen dat het werkt op het energieniveau. Van een mevrouw ontving ik het onderstaande mailtje met als onderwerp: Er is een klein wonder geschiedt;


“Hoi Ingrid,
Waar het dan ook door komt…sinds gistermiddag voel ik me serieus energieker!!!! Aan ieder die het horen wil, zeg ik dan ook dat ik sinds jouw voetreflexmassage veel meer energie heb gekregen.
Nergens last meer van, alleen positieve energie.
Vanmiddag had ik fysio (loopband, fietsen, crosstrainer) dat ging stukken beter dan afgelopen keer…
Ingrid toppie, ik ben een blij mens en zie alweer uit naar onze volgende afspraak.”

Was dit maar voor iedereen te garanderen….. Heeft u interesse in een massage of de cursus?
Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.