Voetreflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een veilige vorm van natuurgeneeswijze die gericht is op het stimuleren van het zelf genezend vermogen van de mens.

Duizenden jaren geleden werd voetreflex al toegepast in Egypte, China en India.
Rond 1900 (her-)ontdekte de Amerikaanse KNO-arts dr. W.Fitzgerald bij toeval de reflexzones. Door op bepaalde punten, met name op handen en voeten, druk te geven, hadden mensen die door hem behandeld werden, voor keel-, neus- of oorklachten, minder pijn. Ook kon hij het gebruik van verdoving bij chirurgische ingrepen sterk verminderen.

Hoe het werkt
Onder je voeten zitten ongeveer 30.000 zenuwuiteinden. Deze corresponderen met bepaalde organen of weefsels in je lichaam. Door massage van deze zenuwuiteinden gaat er een prikkel via de zenuwbanen door je wervelkolom naar het centraal zenuwstelsel. Van daaruit wordt de prikkel doorgegeven naar het betreffende orgaan of weefsel. Op deze plek verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie. Hierdoor optimaliseert de levensomstandigheden van de lichaamscellen. En dat bevordert het genezingsproces!

Reflexzones vind je over het gehele lichaam. De meest bekende zijn die op oren, handen en voeten.

Bij behandeling ga ik niet uit van een bepaalde klacht maar kijk ik naar de mens in zijn geheel. Voetreflexzonetherapie zorgt voor het opheffen van blokkades waardoor het evenwicht tussen lichaam en geest herstelt. Wanneer deze in balans zijn is er sprake van gezond-zijn.

Voor wie
Voetreflexzonetherapie kan zowel bij fysieke als ook emotionele klachten ondersteunend werken. Het kan ook preventief toegepast worden. Ik denk hierbij aan stress en de gevolgen die dit heeft op uw lichaam.

In bepaalde gevallen mag er niet gemasseerd worden.
Bij vragen uwerzijds, wil ik u graag persoonlijk en vrijblijvend toelichting geven.